فهرست مطالب

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال یکم شماره 2 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کارایی آموزش در محیط یادگیری چندرسانه ای: نقش تعدیل کنندگی کنترل سرعت ارائه مطالب بر وجه حسی
    فاطمه جانثاروطن، مسعود شریفی، حمیدرضا حسن آبادی صفحات 1-10
    هدف
    مطالعه حاضر کاهش بار شناختی و افزایش کارایی آموزش در یک محیط یادگیری چندرسانه ای مبتنی بر رایانه بود. مطالب آموزشی در دو وجه حسی (گفتار در برابر متن بر صفحه) و کنترل سرعت ارائه ی مطالب (یادگیرنده سرعت در برابر سیستم سرعت) ارائه شد.
    روش
    روش محتوا زنجیره ی علی قطعه های معنا دار شکل گیری صاعقه بود که طی 16 مرحله در قالب یک انیمیشن آموزشی به 100 دانش آموز دختر پایه دوم متوسطه ی شهر تهران در قالب 4 گروه آزمایشی ارائه شد. ابزار گردآوری اطلاعات، آزمون های یادسپاری و انتقال و برگه های سنجش بارشناختی بودند. پژوهش به صورت کاملا آزمایشی (یک طرح عاملی2×2) انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که گروه گفتاری بار شناختی کمتر و در نتیجه کارایی بالاتری نسبت به گروه متن بر صفحه داشتند. اثر متقابل وجه حسی و کنترل سرعت ارائه آموزش در کارایی عملکرد نیز معنادار بود.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری یافته های بدست آمده اثر تعدیل کنندگی کنترل سرعت ارائه مطالب بر وجه حسی در یک محیط یادگیری چندرسانه ای را تائید کردند. یافته ها بر پایه نظریه بار شناختی و نظریه شناختی یادگیری چندرسانه ای تبیین شدند.
    کلیدواژگان: بارشناختی، کنترل سرعت ارائه ی مطالب، وجه حسی، یادگیری چندرسانه ای
  • نقش باورهای انگیزشی و درگیری شناختی بین پیشرفت تحصیلی قبلی و پیشرفت تحصیلی فعلی (الگوی تحلیل)
    سعید مظلومیان، احمد رستگار، محمدحسن سیف، رضا قربان جهرمی صفحات 11-25
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه باورهای انگیزشی (ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی و اهداف پیشرفت) و درگیری شناختی در رابطه بین پیشرفت تحصیلی قبلی و پیشرفت تحصیلی فعلی دانشجویان بود. است
    روش
    برای این منظور 473 نفر (305 دختر و 168 پسر) از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور استان فارس در سال تحصیلی 90-89 با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه های خودگزارشی متشکل از خرده مقیاس های ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی، اهداف پیشرفت، و راهبردهای یادگیری پاسخ دادند. از معدل تحصیلی پایان ترم دانشجویان به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی فعلی و از معدل تحصیلی ترم قبل آنان به عنوان شاخص عملکرد تحصیلی قبلی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی و اهداف پیشرفت از طریق واسطه گری راهبردهای یادگیری سطحی و عمیق بر پیشرفت تحصیلی ریاضی اثر غیرمستقیم دارند به علاوه پیشرفت تحصیلی قبلی نیز هم دارای اثر مستقیم و هم غیرمستقیم بر پیشرفت تحصیلی ریاضی بود. در بخش بحث و نتیجه گیری به طور تفصیلی پیرامون یافته های حاصله صحبت خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: باورهای انگیزشی، ارزش تکلیف، خودکارآمدی تحصیلی، اهداف پیشرفت، درگیری شناختی، پیشرفت تحصیلی
  • تاثیر موسیقی بر توجه پایدار کودکان دارای اختلال نقص توجه بیش فعالی
    لیلا سادات کریمی*، حسین زارع صفحات 26-35
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر موسیقی درمانی بر توجه انتخابی کودکان دارای اختلال نقص توجه بیش فعالی شهر شیراز در سال تحصیلی88-89 بود.
    روش
    این پژوهش که از نوع مطالعات تجربی مداخله ای بود به صورت پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل انجام شد، 30 دانش آموز پسر پایه های چهارم و پنجم دارای اختلال نقص توجه بیش فعالی بر اساس ملاک های تشخیصی DSMIV با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب و به صورت تصادفی تعادلی به دو گروه مساوی تقسیم گردیدند و مداخله فعالیت های موسیقیایی (شامل برنامه موسیقی درمانی بر اساس نظریه ارف شولورک) در گروه آزمون به مدت 12جلسه 90 دقیقه ای اجرا گردید. برای هر دو گروه قبل و بعد از اجرای مداخلات، آزمون توجه پایدارCPT))که به صورت نرم افزار تهیه شده بود به منظور سنجش توجه پایدار اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها برحسب روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تی وابسته صورت گرفت.
    یافته ها
    در توجه پایدارنیز مقایسه میانگین ها در پس آزمون و پیش آزمون حاکی از آن بودکه در نمرات صحیح (002/0P<) و خطای ارائه (02/0P<) بین دو گروه تفاوت معنادار وجود دارد. اما اگرچه اختلاف میزان خطای حذف (نشاندهنده بی توجهی به محرک) در گروه آزمایش دارای میانگین بالاتری بود و میزان خطای حذف در پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش داشت؛ اما تفاوت معنادار ایجاد نشد.
    نتیجه گیری
    با استناد به داده های بدست آمده می توان نتیجه گرفت، اجرای برنامه موسیقی درمانی، بر توجه پایدار دانش آموزان دارای اختلال نقص توجه بیش فعالی اثر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: نقص توجه، بیش فعالی، موسیقی درمانی، کودکان، توجه پایدار
  • دلالت های آموزشی ایده ساختارشکنی دریدا در آموزش مجازی
    خدیجه نورانی، محمدرضا سرمدی، عیسی ابراهیم زاده صفحات 36-51
    فلسفه پساساختارگرایی به عنوان فلسفه حاکم بر جوامع غربی با ارائه مبانی فلسفی و معرفت شناسی نوین در گسترش روزافزون استفاده از فناآوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه ای در آموزش مجازی می تواند تاثیر گذار باشد. مقاله حاضرضمن معرفی مختصر معرفت شناسی مکتب پسا-ساختارگرایی به عنوان زمینه رشد ایده ساختارشکنی درصدد است، با سه برداشت ضمنی از این ایده فلسفی، کاربرد آن را در آموزش مجازی تشریح نماید. برداشت اول، اینکه ساختارشکنی بر پرسشگری تاکید دارد که متضمن نوعی از تعامل است، البته تعاملی که فرد نه با دیگران بلکه با خویشتن دارد، برداشت دوم بر نوعی از خوانش متن تاکید می کند که پیامد آن امکان وجود قرائت ها یا تفسیرهای چندگانه از متن/محتوا توسط یادگیرنده می باشد. این امر با وجود عنصری بنام فرا متن درفضای مجازی تشدید می شود به طوری که تفسیر های چند بعدی جایگرین تفسیر های تک بعدی می شود. برداشت سوم براساس، تاکید دریدا بر نوشتار است، بر اساس آن یادگیرنده در آموزش مجازی می تواند با استفاده از ارتباط نوشتاری (متن) نقطه نظرات خود را به صورت نوشتار منعکس نماید. در نتیجه بار دیگر نوشتن از منزلت خاصی در تعلیم وتربیت برخوردار می گردد.
    کلیدواژگان: پساساختارگرایی، ساختارشکنی، آموزش مجازی، دریدا
  • تحلیل محتوای کتابهای آموزشی دوره ابتدایی بر مبنای مولفه های آموزش جهانی
    فرزاد محمدجانی، زهره سعادتمند، نرگس کشتی ارای صفحات 52-66
    در این پژوهش محتوای کتابهای درسی دوره ابتدایی تحلیل شده است موارد مورد نظر در این تحلیل محتوا شامل آموزش شهروندی، آموزش سلامت، آموزش چند فرهنگی، آموزش محیط زیست و آموزش حقوق بشر، صلح و برابری بوده است. جامعه آماری کتابهای دوره ابتدایی و نمونه، کتاب فارسی (بخوانیم و کتاب کار) دوره ابتدایی است که بصورت هدفمند انتخاب شده است. روش پژوهش تحلیل محتوا از نوع کمی است. معیار توصیف، توجه به مولفه های جهانی شدن و واحد تحلیل در قسمت متن، پرسش و فعالیتها، به صورت جملات موجود در متن کتاب درسی و در قسمت تصاویر، هر تصویر بر اساس شاخص های که در آن مورد اشاره قرار گرفته به واحدهای تقسیم شده و بعد شمارش شده است ابزار تحقیق سیاهه تحلیل محتوا است که روایی و پایایی آن توسط اساتید مجرب بدست آمده است، نتایج حاصل از تحلیل محتوا نشان می دهد که در محتوای کتابهای درسی دوره ابتدایی به مولفه آموزش سلامت بیشترین میزان توجه و به آموزش شهروندی، آموزش چند فرهنگی و آموزش محیط زیست تقریبا به یک نسبت پرداخته شده است وبه آموزش صلح وبرابری کمترین توجه شده است. در درون هر مولفه نیز مفاهیم متعدد به صورت یکسان مورد توجه قرار نگرفته و بعضی بیشتر و برخی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. نتایج تحقیق همچنین نشان می دهد بیشترین میزان توجه به مولفه های جهانی شدن در کتاب فارسی سال سوم دبستان و کمترین میزان توجه در محتوای کتاب فارسی سال ششم دبستان می باشد.
    کلیدواژگان: دوره ابتدائی، آموزش شهروندی، آموزش سلامت، آموزش چند فرهنگی، آموزش محیط زیست، آموزش حقوق بشر، صلح و برابری
  • ساخت وهنجاریابی آزمون سنجش مهارت های سواد اطلاعاتی، فناوری و تفکر انتقادی یادگیرنده مستقل (ILST) در نظام یادگیری الکترونیکی
    مژگان حیدری، احمد علیپور، ولی الله فرزاد، عیسی ابراهیم زاده، بهمن زندی صفحات 67-72
    یکی از اهداف پژوهشی که تحت عنوان «هنجاریابی آزمون سنجش ویژگی ها و مهارت های یادگیرنده مستقل در نظام یادگیری الکترونیکی» گرفته شده بود، در نظر گرفته شده، ساخت ابزاری استاندارد و هنجار شده برای آزمون سنجش مهارت های یادگیرنده مستقل در نظام یادگیری الکترونیکی بوده است. در این پژوهش باتوجه به این نکته که داشتن برخی مهارت ها که برای یادگیرنده مستقل در نظام یادگیری الکترونیکی ضروری به نظر می آمد اقدام به تهیه، ساخت و هنجاریابی ابزار اندازه گیری مهارت های سنجش سواد اطلاعاتی و فناوری و مهارت تفکر انتقادی در یادگیرنده مستقل، انجام گرفت. برای اندازه گیری این مهارت ها از پرسشنامه آزمون مهارت تفکر انتقادی (فرم کالیفرنیا ب)، و پرسشنامه سنجش سواد اطلاعاتی (ACRL،2000) استفاده شد. این بررسی بر روی 452 نفر از یادگیرندگان الکترونیکی شاغل به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد الکترونیکی دانشگاه پیام نور اجرا گردید. اطلاعات بدست آمده با روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، و بر اساس مبانی نظری و پژوهش های انجام شده، آزمون سنجش مهارت های یادگیرنده مستقل در نظام یادگیری الکترونیکی ساخته وبا استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی هنجاریابی شد. در این مقاله به معرفی آزمون سنجش مهارت های یادگیرنده مستقل(ILST) در نظام یادگیری الکترونیکی و شیوه هنجاریابی آن پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: هنجاریابی آزمون، مهارت های یادگیرنده مستقل، یادگیرنده مستقل، یادگیری الکترونیکی، تفکر انتقادی - سواد اطلاعاتی و فناوری
  • طراحی برنامه آموزش شناخت اجتماعی(SCT)، و بررسی اثر بخشی آن بر توانایی و مهارتهای تشخیص، درک و ابراز حالات هیجانی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا(HFA)
    سعید رضایی، غلامعلی افروز، سعید حسن زاده، الهه حجازی، سید کمال خرازی صفحات 83-91
    هدف
    آسیب جدی در شناخت اجتماعی و مشکلات هیجانی به عنوان ویژگی های آشکار افراد اتیستیک بویژه اتیستیک با عملکرد بالا، محسوب می شوند. نقایص شناختی-اجتماعی؛ مجموع مشکلاتی در درک حالات و عواطف خود و دیگری است و نقص در کارکرد اجتماعی؛مشکل در شروع، ایجاد، حفظ و توسعه روابط اجتماعی مثبت و سازنده است و به عبارتی، نقص در تعامل با دیگران است.چنین نقایصی در طی دوران کودکی ظهور و تا بزرگسالی می مانند. تحقیق حاضر با هدف طراحی آموزش برنامه شناخت اجتماعی، به منظور بهبود و افزایش مهارت های تشخیص، تفسیر و ابراز حالات های هیجانی کودکان اتیستیک با عملکرد بالا انجام شده است.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع مطالعات آزمایشی، با سری های زمانی همراه با گروه کنترل است.جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان با اختلالات طیف اتیسم، در مدارس ویژه اتیسم شهر تهران است. مشارکت کنندگان به عنوان، آزمودنی های این تحقیق، بعد از غربالگری اولیه با استفاده از مقیاس گیلیام، در آزمون تفکیک اتیسم عملکرد بالا از سایر طیف ها، شرکت کردند بعد از کسب نمره قابل قبول، به عنوان جامعه هدف، تعیین شدند. تعداد 14 دانش آموز(پسر) اتیستیک با عملکرد بالا، که دارای ملاک های ورود به آزمایش بودند، به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و سپس از بین آنها، تعداد هفت نفر در گروه آزمایش و هفت نفر دیگر در گروه کنترل، به طور تصادفی جایگزین شدند. برنامه آموزش شناخت اجتماعی با محتوای مهارتهای هیجان خوانی، به عنوان برنامه مداخله ای، در 14 جلسه آموزشی، به مدت دو و نیم ساعت، در کلینیک روانشناسی دانشگاه تهران، برای گروه آزمایش، اجرا شد. از آزمون بازشناسی هیجانات بارون و کوهن، به منظور بررسی توانایی تشخیص، تفسیر و ابراز حالات هیجانی مشارکت کنندگان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از اجرای برنامه آموزشی، با استفاده از آزمون های پیشرفته آماری، تحلیل واریانس و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. هر سه فرضیه این پژوهش، در سطح الفای 001/0 یا (1%p<) معنی دار شدند.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل نشان دادند که برنامه آموزش شناخت اجتماعی (SCT-A)، موجب بهبود و افزایش معنادار توانایی تشخیص، تفسیر و ابراز حالات هیجانی مشارکت -کنندگان در گروه آزمایش شد. اما این بهبودی در مشارکت- کنندگان گروه کنترل که مداخله را دریافت نکرده بودند، دیده نشد. در مجموع یافته های حاصل نشان داد که برنامه آموزش شناخت اجتماعی، می تواند به عنوان یک راهبرد درمانی- مداخله ای اثربخش برای بهبود مهارت های هیجانی افراد اتیستیک با عملکرد بالا، که نقش بسیار مهمی در ارتباطات و تعاملات اجتماعی دارند، به کار برده شود.
    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، مهارت های هیجانی، کودکان اتیستیک با عملکرد بالا
|
  • Instructional efficiency in multimedia learning environment: the moderating effect of controlling the pace of presenting on modality
    Fatemeh Jannesarevatan, Masude Sharifi, Hamidreza Hasanabadi Pages 1-10
    Aim
    The present study aimed to reduce cognitive load and to increase the effici-ency of teaching in a computer-based multimedia learning environment. Educational content were presented in two modality (Narration Vs. on screen text) and Controlling the pace of presenting content provided (learner–paced Vs. system-paced) in a computer-based multimedia environment.
    Method
    The content of present study presented the meaningful frames of lightening formation during steps in form of casual string in the form of an animation on 100 secondary school female students in Tehran. The instrument for data collection included retention and transfer tests and testing sheets of cognitive load. This study carried out in pure experimentally (factorial design).
    Results
    results showed that the group narration under cognitive load، resulting in higher efficiency than the group on screen text. The interaction of modality and controlling the pace of presenting training program was also significant in performance efficiency.
    Conclusion
    Findings confirmed moderating effect of controlling pace of presenting on modality in a multimedia learning environment. The results were explained by cognitive load theory and cognitive theory of multimedia learning.
    Keywords: cognitive load, pace of presenting, modality, multimedia learning
  • The role of motivational beliefs and cognitive engagement on previous academic achievement and current one:Path Analysis model
    Saeid Mazlomian, Ahmad Rastegar, Mohammadhasan Seif, Reza Ghorban Jahromi Pages 11-25
    Aim
    The present study aimed at investigating the mediating role of motivational beliefs (i. e.، task value، academic self-efficacy، and achievement goals) and cognitive engagement in the relationship between previous and current academic achievement.
    Method
    To do so، 473 (305 female and 168 male) undergraduate students from Fars Province Payame Noor University were chosen through multi-stage cluster sampling and completed a self-report questionnaire consisted of task value، academic self-efficacy، achievement goals، and learning strategies. The students'' final academic GPA was used as indicator of current academic achievement and their GPA in the last semester was used as indicator of previous academic achievement.
    Results
    The results generally indicated that task value، academic self-efficacy، and achievement goals have indirect effect on mathematics achievement through the mediatory role of superficial and deep learning strategies. Moreover، students’ previous academic achievement had both direct and indirect effect on mathematics achievement. In discussion and result sector، we will talk about findings in more detail.
    Keywords: motivational beliefs, task value, Academic self, efficacy, achievement goals, cognitive engagement, academic achievement
  • Effect of Music on permanent Attention in children with Attention Deficit- Hyperactivity Disorder
    Leila Sadat Karimi*, Hossein Zare Pages 26-35
    Aim
    The aim of this research was investigating the effects of music therapy on optional attention in children with attention deficit- hyperactivity disorder (ADHD) in Shiraz.
    Method
    It was an Experimental study which was done by pre-test، post-test in control group. 30 boy students of fourth and fifth grade with attention deficit- hyperactivity disorder was diagnosed by DSM-IV Criteria. They were selected by cluster sampling and divided to two groups. Musical activity interventions (including musical therapy based Orff-Schul-werk''s theory) used for twelve ninety-minute sessions on expremental group. Both groups were assessed by permanent attention test (CPT) Software، before and after the interventions. Data analysis was based upon multi variable variance and dependent t-test.
    Results
    In permanent attention، the mean comparison of pre-test and post-test indicated a significant difference between right scores (P<0. 002) and presentation error (P<0. 02) in two groups. Although there was a higher mean difference in the amount of deletion error in experimental group (which indicate disattention to stimuli) and the amount of deletion error of post-test in comparison to pre-test decreased، there was not seen any significant difference.
    Conclusion
    It was concluded that music therapy had a positive impact on optional attention in children with attention deficit hyperactivity disorder.
    Keywords: Attention Deficit, hyperacti, vity disorder (ADHD), Music Therapy, children, Permanent Attention
  • Educational Implications of Derrida's deconstruction idea in Virtual learning
    Khadijeh Norani, Mohammad Reza Sarmadi, Eisa Ebrahimzade Pages 36-51
    Poststructuralist philosophy as the governing philosophy of Western societies provide the philosophical foundations of modern epistemology the increasing use of information and communication network which can be influential in E-Learning. This paper is a brief introduction to the post-structuralism epistemology seeks to deconstruct the idea with three philosophical implications used to describe E-lear-ning. First impression، the inquiry focuses on the deconstruction involves some kind of interaction، interactive course that person is not with others but with self. Second impression on a possible consequence of reading the text emphasizes that multiple readings or interpretations of the text/ content by learner. This element is called when the text is magnified virtual space that can be interpreted as multidimensional replace-ment with one-dimensional interpretation. The third concept، Derrida''s emphasis is on the Writing، based on e-learning. The learners can be use in written communication (text) document to reflect their views. So once again، It is proved that writing is of special status in education
    Keywords: post_structuralism_deconstruction_virtual education_Derrida Implications of Derrida's deconstruction idea of e Learning
  • Content analysis of the Educational books at the elementary school based on Globalization educational factors
    Farzad Mohammadjani, Zohre Saadatmand, Narges Keshti Ara Pages 52-66
    In this study، content of elementary school books were analyzed which include citizenship education، health education، multi-cultural education،human right education، peace and equality and environmental education in the books of the elementary school in Iran. The sample، Persian book (reading and workbook)، was selected among the books at the elementary school. It was selected purposive; and the method of content analysis was qualitative; and the scale of description was stressing on globalization factors. The unit of record was a sentence for the text، questions، and activities; and for the pictures of the book، the unit of record was a picture in detail. The instrument of the re­search was a list of content-analysis which its reliability and validity was approved by the sailful pro­fessors. The results showed that the content of elementary school books، health education takes the most attention. citizenship education، environment education and multi-cultural education take equal attention. And the least attention was given to peace and equality edu­cation. The results also showed that inside the notions various factors have been taken into account differently. Another conclusion was that the major attention in the content of Persian books was to grade 3 and less than normal attention was to grade 6.
    Keywords: content, analysis, globalization, elementary school
  • Intending and normalizing the measurement of information and technology literacy skills and critical thinking of independent learner test in e-learning system
    Mozhgan Heidari, Ahmad Alipour, Valiolah Farzad, Eisa Ebrahimzade, Bahman Zandi Pages 67-72
    A key objective of the present study، as a part of a PhD thesis titled “normalizing the test of characteristics and skills of independent learner measurement in e-learning system”، is the invention of a standard and normalized tool to measure the skills of independent learner in e-learning system. Considering the fact that having some skills is a necessity for independent learner in e-learning system، the present study is mainly focused on theoretical principles and required data collection as well as interview with experts and those people who are experienced in education، e-learning، and psychologists. Using the mentioned group’s opinions، we have invented and normalized a measuring tool for information and technology literacy skills and critical thinking of independent learner. To measure such skills we have used the test of critical thinking questionnaire (California B form) and measuring information literacy questionnaire (ACRL، 2000). The samples include 452 master e-learners of Payame Noor University، Iran. Descriptive and inferential statistical methods were applied for data analysis. Based on previous research، theoretical foundations and the results of the present study، we have invented a test to measure the skills of independent learner in e-learning system، and then the test was normalized based on exploratory factor analysis method. This paper، thus، introduces the test of measuring the skills of independent learner in e-learning system and the methods that apply to normalize it.
  • The Development of Social Cognition Training Program and its Effectiveness for Emotional Skills (Reading, Interpreting, expression) of High- Functional Autistic Children
    Saeid Rezaei, Gholamali Afroz, Saeid Hasanzade, Elahe Hejazi, Seid Kamal Kharazi Pages 83-91
    Aim
    Social cognition impairment and emotional problems are explicit characteristics of people with autism disorder and especially high functional autistic. Social-cognitive impairments are a grope of problems in interpreting of self and others emotion، social function، problem in making and developing of adapted and appreciated social relations. The objectives of this research include development of social cognition training program and its effectiveness for emotional skills (Reading، Interpreting، expressing) of High- Functional Autistic Children.
    Materials And Method
    This research was an experimental research in which students who got more than 150 scores in autism high functional scale were selected as a sample by available sample method from all students who were access therapy and training in Tehran autism schools. From the 14 HFA،7 students in experimental and 7 in control grope were selected randomly. Social cognition developed program in 14 session (per session 2. 5houres) were taught in Tehran psychology clinic. For the assessment of emotional skills situation، Baron-Kohen emotion test was applied.
    Results
    The collected data were analyzed by advanced statistical method like repeated measures and analysis of variance. The results showed that all hypothesis of this research significantly were accepted.
    Conclusion
    The results showed that social cognitive training program (SCT-A)، led to modifying and increasing the emotional skills and capability of HFA student in experimental group.
    Keywords: Social cognition, emotional skills, high functional autism